Where do i find the limiter?

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
diesel
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 512
Joined: Wed Oct 09, 2002 5:47 pm
My Bike: Zx7r
Location: Kings Lynn, Norfolk
Contact:

Where do i find the limiter?

Post by diesel » Mon Mar 27, 2006 9:55 am

i have a H1 and dunno if its restricted. how do i find out. where would i find the de restrictor box IF there is one fitted? its the SP model too, dunno if that makes a difference. cheers all. :smt001
Quicker Than Yngwie

Image

User avatar
RedexRobB
Site Admin
Site Admin
Posts: 7212
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:37 pm
My Bike: ZXR400L3
Location: Ipswich, Suffolk

Post by RedexRobB » Mon Mar 27, 2006 10:04 am

IF its de-restricted, there will be a little black box somewhere behind the clocks.

The clocks normally plug into the loom but is replaced by the little black box.

User avatar
diesel
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 512
Joined: Wed Oct 09, 2002 5:47 pm
My Bike: Zx7r
Location: Kings Lynn, Norfolk
Contact:

Post by diesel » Mon Mar 27, 2006 10:08 am

so if the clocks are wired to the loom then it will be restricted. if there is a black box then it isnt anymore
Quicker Than Yngwie

Image

User avatar
RedexRobB
Site Admin
Site Admin
Posts: 7212
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:37 pm
My Bike: ZXR400L3
Location: Ipswich, Suffolk

Post by RedexRobB » Mon Mar 27, 2006 10:55 am

Yep that right, if the clocks plug into the loom then its still restricted. It may be that it has never been de-restricted but who knows. You need to get yourself a de-restrictor then :)

http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI ... em-trading

email these guys, i think they want about 30 quid for them. :) Baz, dunno if ive already mentioned it, is it worth talking to these guys as a supplier for the site? Maybe a discount for the club?

User avatar
diesel
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 512
Joined: Wed Oct 09, 2002 5:47 pm
My Bike: Zx7r
Location: Kings Lynn, Norfolk
Contact:

Post by diesel » Mon Mar 27, 2006 10:57 am

ok. ill check it out. i never ran a speedo cable ( too tight to buy a new one ) so would it have still restricted itself. not sure what the restriction goes on?
Quicker Than Yngwie

Image

User avatar
RedexRobB
Site Admin
Site Admin
Posts: 7212
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:37 pm
My Bike: ZXR400L3
Location: Ipswich, Suffolk

Post by RedexRobB » Mon Mar 27, 2006 12:35 pm

Not entirely sure about having the speedo disconnected and the effect it would have :smt017 Well it wouldnt reach the 110mph thats for sure so i guess the restrictor wouldnt kick in, but it does right?

The restrictor is in the CDI unit, once the needle reaches 110mph (180kmh) it wont let the engine rev any higher. Putting the de-restrictor on tells the CDI it hasnt got to that speed yet so lets you rev out all the way.

Bikerz
Posts: 128
Joined: Thu Aug 25, 2005 6:26 pm
My Bike: tomos moped
Location: Gloucestershire

Post by Bikerz » Mon Mar 27, 2006 1:25 pm

you cant just dissccont speedo, i tryed this, doesnt work still rev limits, you have to get uk cdi or a black box. the clocks clearly feed a positive signal to the cdi hence u cant just disscount speedo
Assumption is the mother of all f*ck up’s
http://search.ebay.co.uk/_W0QQsassZsnow ... ifeQQhtZ-1

User avatar
RedexRobB
Site Admin
Site Admin
Posts: 7212
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:37 pm
My Bike: ZXR400L3
Location: Ipswich, Suffolk

Post by RedexRobB » Mon Mar 27, 2006 3:23 pm

Sorry i mean the speedo cable, if thats not connected but the clocks are connected to the loom surely that would work? Perhaps the CDI knows this by the fact that the engine is reving and you are going up in the gears.

User avatar
masterofinsanity
Site Admin
Site Admin
Posts: 8057
Joined: Thu Aug 29, 2002 12:36 am
My Bike: FZS600
Location: England
Contact:

Post by masterofinsanity » Mon Mar 27, 2006 10:09 pm

RobB wrote: http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI ... em-trading

Baz, dunno if ive already mentioned it, is it worth talking to these guys as a supplier for the site? Maybe a discount for the club?
they're not selling anything robB?
Don't forget people there is more to the zxr400 than this forum... check out www.zxrworld.co.uk also.

User avatar
RedexRobB
Site Admin
Site Admin
Posts: 7212
Joined: Fri Aug 30, 2002 7:37 pm
My Bike: ZXR400L3
Location: Ipswich, Suffolk

Post by RedexRobB » Tue Mar 28, 2006 7:15 am

You have to email them, thats what i get everyone to do if they want one, last person i spoke to i think was bikers and they told him they wanted about 30 for them. But they are willing to sell, just for some reason they dont sell em on ebay, god knows why.

User avatar
diesel
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 512
Joined: Wed Oct 09, 2002 5:47 pm
My Bike: Zx7r
Location: Kings Lynn, Norfolk
Contact:

Post by diesel » Tue Mar 28, 2006 9:05 am

my bike revs all the way in the first few gears. not had the front end replaced till now to give me confidence enough to cane it in top gear. long story :) iat a guess i spose the cdi will know what gear im in too or something along those lines?????
Quicker Than Yngwie

Image

Bikerz
Posts: 128
Joined: Thu Aug 25, 2005 6:26 pm
My Bike: tomos moped
Location: Gloucestershire

Post by Bikerz » Tue Mar 28, 2006 2:33 pm

mate get uk cdi or that black box and it will work. yeah they wanted 30 quid and 4 quid postage i think, i got a uk cdi for less than that
Assumption is the mother of all f*ck up’s
http://search.ebay.co.uk/_W0QQsassZsnow ... ifeQQhtZ-1

User avatar
richie400ss
Posts: 39
Joined: Thu Sep 22, 2005 4:40 pm
My Bike: tomos moped
Location: newcastle

Post by richie400ss » Tue Apr 04, 2006 7:34 pm

i'm puzzled.

i've had 4 import zxr400s now, and the only advantage in the uk cdi has been an extra 400rpm, which i don't want as it's actually after the power tails off anyway.

the restriction is in speed not power, so there is a optical sensor with a flag in the speedo which kicks in at around 120mph. i just took the speedo cable off and bob's your uncle.

can be unhealthy for your licence (license?) though

Post Reply