Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Moderator: Moderators

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engin

Post by banner001 » Sat Sep 20, 2014 10:24 am

Praise indeed :excited

Cheers guys!
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

User avatar
Miles
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 455
Joined: Wed Apr 30, 2008 11:00 pm
My Bike: ZXR 400 L3
Location: Bangor, Northern Ireland

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engin

Post by Miles » Sat Sep 20, 2014 11:34 am

Fitted my leads today. Good quality product and well made. Spot on banner

My only comment, and purely a personal one, is I'd have preferred the lead from positive to the starter relay to have been slightly shorter.

Apart from that I take my hat off too you Banner. Thanks

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engin

Post by banner001 » Sat Sep 20, 2014 2:20 pm

It's longer as it's a much thicker cable and it gets difficult to bend it correctly.
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

User avatar
Miles
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 455
Joined: Wed Apr 30, 2008 11:00 pm
My Bike: ZXR 400 L3
Location: Bangor, Northern Ireland

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engin

Post by Miles » Sat Sep 20, 2014 4:42 pm

Well there you go

spudboy6
Posts: 78
Joined: Wed Jul 24, 2013 11:47 pm
My Bike: zxr400 L-9
Location: Swindon

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engin

Post by spudboy6 » Fri Oct 03, 2014 12:36 pm

Just fitting my leads and got round to the last bit the black earth
So to my amazement the it was connected by the battery and at the bullet connector but the other end is just dangling in the fairing :0

Can anyone tell me where that bolts up to

I can't believe it :smt017

Panic over I found a thread on here showing it bolts on to the top of the gearbox casing under the fuel filter
How it was running without that connected I don't know !

JamieNeve
Posts: 197
Joined: Fri Jan 25, 2013 12:33 pm
My Bike: CBR600RR, ZXR400 L-2
Location: Waterlooville, Hampshire

Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by JamieNeve » Tue Feb 10, 2015 8:16 pm

Hi banner, I showed this post to a mate and he is interested, you still doing them? Cheers

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by banner001 » Wed Feb 11, 2015 12:48 pm

Yeah, still doing them, is it for a zxr400?
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

JamieNeve
Posts: 197
Joined: Fri Jan 25, 2013 12:33 pm
My Bike: CBR600RR, ZXR400 L-2
Location: Waterlooville, Hampshire

Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by JamieNeve » Wed Feb 11, 2015 9:00 pm

It is indeed! I'll take a full set whenever you are ready bud!

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by banner001 » Thu Feb 12, 2015 10:19 pm

Should have the time over the weekend, however I am moving house and am currently ripping out the living room, I'll let you know when I'm done and ready to post.
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

JamieNeve
Posts: 197
Joined: Fri Jan 25, 2013 12:33 pm
My Bike: CBR600RR, ZXR400 L-2
Location: Waterlooville, Hampshire

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by JamieNeve » Fri Feb 13, 2015 8:12 pm

Perfect, thanks mate!

zxrkawa
Posts: 12
Joined: Sun Mar 22, 2015 9:06 pm
My Bike: zxr 400

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by zxrkawa » Thu Apr 30, 2015 11:07 am

Hello Banner,

I would like to have a set if youre still making them.

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by banner001 » Thu Apr 30, 2015 12:08 pm

yes i still make them, PM me with your address and ill get you a price, if your uk its £16.50 posted for a full set.
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

zxrkawa
Posts: 12
Joined: Sun Mar 22, 2015 9:06 pm
My Bike: zxr 400

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by zxrkawa » Fri May 01, 2015 8:10 am

Did you get the PM?

User avatar
banner001
Track day God
Track day God
Posts: 2280
Joined: Sat Sep 24, 2011 3:27 pm
My Bike: ZXR400 L4
Location: Nuneaton

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by banner001 » Fri May 01, 2015 9:03 am

no, i think we must still be having issues. can you try again?
UK ZXR 400 L4
UK ZXR 400 L3 track bike
1989 FZR 1000 EXUP-R streetfighter

zxrkawa
Posts: 12
Joined: Sun Mar 22, 2015 9:06 pm
My Bike: zxr 400

Re: Possible fix for slow starter motor speed with hot engine

Post by zxrkawa » Fri May 01, 2015 2:50 pm

Ok, i have tried again

Post Reply