Carbs just won't balance

Moderator: Moderators

Post Reply
User avatar
Miles
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 455
Joined: Wed Apr 30, 2008 11:00 pm
My Bike: ZXR 400 L3
Location: Bangor, Northern Ireland

Carbs just won't balance

Post by Miles » Sat Jun 04, 2016 12:39 am

So close to finally finishing my 7 year (yikes) build and today I spent hours trying to get the carbs to balance.

The carbs were sonic cleaned and rebuilt to standard with all new seals and correct float heights. New o-rings under the carb rubbers

But try as I might she won't balance and as usual the revs are hanging all over the place. When she will idle it's only for a minute or so before she cuts out.

Anyone point me in the right direction? I'm determined not to miss another summers riding

User avatar
Dominik
Posts: 108
Joined: Tue Oct 07, 2014 11:05 am
My Bike: Zxr 400 L3
Location: Trier - Germany

Re: Carbs just won't balance

Post by Dominik » Sat Jun 04, 2016 12:27 pm

At which rpm are you trying to balance it?
Sounds like false setted pilot screw to me if everything else is alright...
Zxr 400 SL - 130kg

User avatar
Miles
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 455
Joined: Wed Apr 30, 2008 11:00 pm
My Bike: ZXR 400 L3
Location: Bangor, Northern Ireland

Re: Carbs just won't balance

Post by Miles » Sat Jun 04, 2016 1:00 pm

Trying to balance it at idle but she won't idle for long as she either cuts out or the revs jump about.

I already replaced the o-rings under the carb rubbers but I've order new rubbers now as well so I'll check the carbs over again when I fit them

Flatcap
Posts: 27
Joined: Tue Mar 29, 2016 7:40 pm
My Bike: ZXR 400 L4
Location: Derbyshire

Re: Carbs just won't balance

Post by Flatcap » Wed Jun 08, 2016 8:19 pm

Cant help much Miles but feel yer pain vsad I ended up buying a set from a 16,000 miler & seems to be sorted now

User avatar
Miles
zxr400 oc member
zxr400 oc member
Posts: 455
Joined: Wed Apr 30, 2008 11:00 pm
My Bike: ZXR 400 L3
Location: Bangor, Northern Ireland

Re: Carbs just won't balance

Post by Miles » Wed Jun 08, 2016 9:59 pm

I know it's a bloody nightmare!

I have a second set, il try cleaning them and put them on as see what happens

Post Reply